Wat is een KLIQ ambassadeur?

Om onze eigen beweging te versterken, werken we samen met geëngageerde community-leden met een brandend enthousiasme om hun diverse kennis en ervaringen te delen met anderen. Dit zijn onze KLIQ Ambassadeurs. 

Elke KLIQ Ambassadeur engageert zich om de LGBTI-beweging te versterken door educatief werk te doen rondom een eigen gekozen thema aan de hand van hun eigen expertise.

Dit educatief werk kan bestaan uit het geven van vormingen of getuigenissen en kan verschillende output-vormen hebben. Bijvoorbeeld een video, een e-learning, een workshop, een spelvorm, een infographic, etc.

Ontmoet hier onze KLIQ ambassadeurs!

Foto KLIQ ambassadeur Emma

"Emma (die/hun) is een doctoraatsstudent aan de Universiteit Antwerpen, waar die berichtgeving over LGBTQ+ in de Vlaamse media onderzoekt. Daarvoor werkte die als journalist. Je vindt hen het vaakst in een koffiebar met een goed boek, naast een koffie die al koud is geworden. Emma gebruikt verschillende labels voor zichzelf, zoals non-binair en biseksueel, maar koepelt dat het liefst onder “queer”."

KLIQ ambassadeur Leopold

"Mijn naam is Leopold (hij/zijn), geboren in Nederlands Limburg, vanaf eind 2012 woonachtig in Belgisch Limburg, getrouwd met Mia, vader van Lotte, Floor en Anne en sinds oktober 2020 grootvader van Leo. Nadat ik op oudere leeftijd besefte “anders te zijn” – ik kon terwijl ik nog steeds van mijn echtgenote hield destijds, me op eenzelfde manier tot mannen aangetrokken voelen – was er nagenoeg niemand waar ik daarmee terecht kon. Zowel in Nederland als België niet. Vandaar dat ik in 2013, samen met anderen, “ertussenin”, de Limburgse vereniging voor bi+ personen heb opgestart en mee aan het begin van de bi+ werkgroep van çavaria heb gestaan."

KLIQ ambassadeur An

"Ik ben An en ik hou -sinds kort -van het leven (mensen, dieren, natuur en cultuur). Sinds 2 jaar ontdekte ik -via google weliswaar- dat ik een intersekse lichaam heb (moeilijk want ik haatte labels) toch ben ik blij eindelijk thuis te horen bij een gemeenschap van lieve, gelijkgestemde mensen en vertel ik er vandaag graag over! We zijn allen uniek en vooral mooi! Laat niemand je iets anders wijsmaken!" 

Werkgroep armoede ambassadeurs

Jo Fobelets

Hoi iedereen, ik ben Jo uit Leuven. Ik ben reeds vele jaren actief in het LGBTQ+ verenigingsleven en specialiseerde me vanuit mijn opleiding, werkervaring en ervaringsdeskundigheid steeds meer in het thema armoede. Van hieruit startte ik samen met anderen een tijdje geleden de werkgroep Armoede op binnen çavaria. Aan de hand van trajecten willen we verenigingen toegankelijker maken voor LGBTQ+ personen met armoede-ervaring door verbinding te maken tussen mensen met en zonder armoede-ervaring en een inkijk te geven in de belevingswereld van mensen in armoede. Het LGBTQ+ verenigingsleven toegankelijker maken, komt immers iedereen ten goed, niet alleen mensen met armoede-ervaring.

Werkgroep ça va ambassadeurs

Werkrgoep çava is de werkgroep van çavaria die als doel heeft het welzijn van de LGBTI+ community te versterken. Dit doet men door het welzijn en de verbinding met zichzelf en elkaar te versterken door middel van tal van verschillende trainingen. Een ideale partner van KLIQ dus! Ontmoet hier de ambassadeurs. 

groep mensen in cirkel met handen samen

Heb jij goesting om jouw kennis en/of ervaringen in te zetten om onze beweging te versterken? Ook jij kan KLIQ ambassadeur worden!