Wat is een KLIQ ambassadeur?

Om onze eigen beweging te versterken, werken we samen met geëngageerde community-leden met een brandend enthousiasme om hun diverse kennis en ervaringen te delen met anderen. Dit zijn onze KLIQ Ambassadeurs. 

Elke KLIQ Ambassadeur engageert zich om de LGBTI-beweging te versterken door educatief werk te doen rondom een eigen gekozen thema aan de hand van hun eigen expertise.

Dit educatief werk kan bestaan uit het geven van vormingen of getuigenissen en kan verschillende output-vormen hebben. Bijvoorbeeld een video, een e-learning, een workshop, een spelvorm, een infographic, etc.

Ontmoet hier onze KLIQ ambassadeurs!

Foto KLIQ ambassadeur Emma

"Emma (die/hun) is een doctoraatsstudent aan de Universiteit Antwerpen, waar die berichtgeving over LGBTQ+ in de Vlaamse media onderzoekt. Daarvoor werkte die als journalist. Je vindt hen het vaakst in een koffiebar met een goed boek, naast een koffie die al koud is geworden. Emma gebruikt verschillende labels voor zichzelf, zoals non-binair en biseksueel, maar koepelt dat het liefst onder “queer”."

KLIQ ambassadeur An

"Ik ben An en ik hou -sinds kort -van het leven (mensen, dieren, natuur en cultuur). Sinds 2 jaar ontdekte ik -via google weliswaar- dat ik een intersekse lichaam heb (moeilijk want ik haatte labels) toch ben ik blij eindelijk thuis te horen bij een gemeenschap van lieve, gelijkgestemde mensen en vertel ik er vandaag graag over! We zijn allen uniek en vooral mooi! Laat niemand je iets anders wijsmaken!" 

Foto Lies

"Mijn naam is Lies (zij/haar). Ik woon in Berlaar, een klein dorp in de provincie Antwerpen. Sinds mijn 18de ben ik out en proud als gay vrouw. Als klein meisje wilde ik altijd al leerkracht worden. Die droom is dan ook drie jaar geleden uitgekomen. Ik ben leerkracht in een lagere school vlakbij mij thuis. Ik heb mijn geaardheid nooit onder stoelen en banken gestoken. Mijn leerlingen weten dat ik op vrouwen val. Er wordt in mijn klas/omgeving altijd zeer open gesproken over gender- en seksuele diversiteit."

Foto Alex

"Ik ben Alex (die/hun). Als consulent integratie ben ik voortdurend bezig met verandering teweegbrengen in de maatschappij op vlak van gelijke kansen. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met denken, lezen, sportieve of creatieve sessies, maar voornamelijk denken. Als agender persoon blijft het een zoektocht om deze binaire wereld te navigeren en niet meteen in één bepaald hokje terecht te komen. Die zoektocht is moeilijk, maar ook ongelooflijk mooi, zeker als je mensen die je na aan het hart staan daarin ziet groeien."

ambassadeur Jenna met in de achtergrond een trans-vlag

"Ik ben Jenna (zij/haar), gebeten door politiek. Mijn passie is ook mijn beroep, Ik werk op een kabinet waar ik activisme en beleid tracht te verzoenen. De activiste mij vertrekt altijd vanuit onze eigen verhalen, wij zijn mens. Ik getuig vaak over mijn leven als trans vrouw, over mijn transitie, mijn seksualiteit en hoe schoon het leven kan zijn."

ambassadeur Kevin (die/hun)

"Ik ben Kevin (die/hun), een ware holist. Mijn interesse zijn zeer breed van sociaal werk, politiek, communicatie, sociale psychologie alsook vrijwilligerswerk. Ik ben momenteel student sociaal werk, met de bedoeling ondersteuning te kunnen geven aan een brede doelgroep. Ik geloof zeer sterk in een beleid die intersectionalisme zo goed mogelijk kan omvatten. Zelf geef ik vormingen over heel wat thema's gaande van LGBTQ tot stigma. Mijn ervaringsdeskundigheid in welzijn en identiteit hebben me al veel kansen gegeven om podcasten uit te werken."

Werkgroep armoede ambassadeurs

Foto Jo

"Hoi iedereen, ik ben Jo uit Leuven. Ik ben reeds vele jaren actief in het LGBTQ+ verenigingsleven en specialiseerde me vanuit mijn opleiding, werkervaring en ervaringsdeskundigheid steeds meer in het thema armoede. Van hieruit startte ik samen met anderen een tijdje geleden de werkgroep Armoede op binnen çavaria. Aan de hand van trajecten willen we verenigingen toegankelijker maken voor LGBTQ+ personen met armoede-ervaring door verbinding te maken tussen mensen met en zonder armoede-ervaring en een inkijk te geven in de belevingswereld van mensen in armoede. Het LGBTQ+ verenigingsleven toegankelijker maken, komt immers iedereen ten goed, niet alleen mensen met armoede-ervaring."

Werkgroep ça va ambassadeurs

Werkrgoep çava is de werkgroep van çavaria die als doel heeft het welzijn van de LGBTI+ community te versterken. Dit doet men door het welzijn en de verbinding met zichzelf en elkaar te versterken door middel van tal van verschillende trainingen. Een ideale partner van KLIQ dus! Ontmoet hier de ambassadeurs. 

Foto Chloe

"Ik ben Chloé Lenaerts. Mijn reis door LGBT+ land begon als medewerker binnen Het Roze Huis en bracht me langs heel wat ervaringen van lesBIsche evenementen tot werken met vrijwilligers. Verschillende jaren kon ik ervaringen opdoen met verenigingen en in vormingen. Ik zag steeds meer mensen met mentale moeilijkheden dus specialiseerde ik me in welzijn en zelfzorg. Via mijn engagement probeer ik mensen dichter bij elkaar te brengen."

Foto Inge

"Ik ben Inge, ik heb al meer dan 30 jaar ervaring in de beweging. Ik stond aan de wieg van Het Roze Huis van Antwerpen, waar ik nog steeds in het bestuur zit en ook in het bestuur bij çavaria. Als voormalig secretaris-generaal van ILGA World blijf ik ook regelmatig de ILGA Europe conferenties bijwonen. Door de jaren heen zag ik de verenigingen veranderen, de beweging groeien en soms ook dezelfde moeilijkheden terug komen. Vanuit deze ervaring kan ik input en advies geven over de opbouw van een sterke vereniging of een sterk bestuur. Verder ben ik creatief in acties bedenken en praktische uitvoering."

Foto Rik

"Mijn naam is Rik Beckers. Zowat 30 jaar geleden werd ik lid van Gerust Geweten, een groep rond Homo en Geloof. Met de jaren raakte ik betrokken en was ik actief in een aantal andere LGBT+-groepen. Nu ben ik co-voorzitter van het bestuur van çavaria. Het samenwerken met anderen vind ik boeiend en verrijkend. Ik heb oog voor het proces, het klimaat en het welzijn in een groep. Zo creëer ik verbinding, breng ik verbinding tot stand."

Foto Sven

"Mijn naam is Sven Spreutels. Tussen 2012 en 2016 actief in onze gemeenschap als medewerker bij çavaria waar ik verschillende functies heb gehad. Daarna aan de slag gegaan als vormingswerker en leerlingbegeleider te Leuven. Doorheen mijn carrière en persoonlijke leven vond ik vooral aansluiting bij thema's als relaties, seksualiteit, intimiteit maar legde ik ook de focus bij groepsdynamica, communicatie, teambuilding en zo verder. Als coach van individuen en organisaties probeer ik te ontdekken waar er eventuele pijnpunten liggen en die bespreekbaar of zichtbaar te maken."

Foto Tuur

"Ik ben Tuur Van Hove, actief als vrijwilliger binnen de LGBT+ beweging sinds 2009 en lichaamsgerichte psychotherapeut sinds 2012. Ik ondersteun individuen en groepen in hun persoonlijke groei en terugkeer naar hun essentie zodat ze terug vanuit hun na-Tuur-lijke kwaliteiten kunnen leven."

ambassadeur Jente

“Ik ben Jente (zij/haar). Ik leerde KLIQ kennen via mijn fijne collega Chloé en onze gedeelde passie voor diversiteit en inclusie. Mijn rechtvaardigheidsgevoel is heel groot en dat steek ik dan ook niet onder stoelen of banken (of in kasten). Ik ben daarnaast  opgeleid, ervaringsdeskundig en geïnteresseerd in thema’s zoals trauma, hechting en mentaal welzijn. Deze ervaringen maakten dat ik mezelf als jong kind onderweg ben verloren, maar mezelf vandaag elke dag opnieuw mag ontdekken. Op mijn 25ste kwam ik er zo achter dat ik panseksueel ben, net zoals mijn vriend, met wie ik al bijna zeven jaar het dienaarschap deel over onze naaktkat Cécile. De meesten kennen mij tenslotte als een echte ‘foodie’, een plantenverslaafde en iemand die graag en veel koffie drinkt. Ik bak graag, ik puzzel graag en met een dansje hier en daar kan je mij zeker bekoren! Tot ne volgende? ?”