Basisvorming
Basisvorming

BASISVORMING

Iedereen kent wel iemand die homo, lesbisch, biseksueel of transgender is. Maar wat weet je eigenlijk over holebi’s en transgenders? Kloppen de stereotypes? In deze vorming gaan we op onderzoek. We nemen je mee voorbij de clichés en tonen de realiteit van seksuele en genderdiversiteit op een interactieve manier.

De tijd dat vrouwen thuisbleven om voor de kinderen te zorgen en enkel mannen buitenshuis werkten is gelukkig al lang verleden tijd… of toch niet? Er zijn immers nog altijd heel wat ongeschreven regeltjes die bepalen hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen. Wie die regeltjes niet volgt valt buiten de norm. Onder andere holebi’s en transgenders passen niet altijd binnen dat traditionele plaatje. Waarom vinden we sommigen dingen normaal en andere niet? Hoe komt het dat de norm is wat hij is?

KliQ geeft uitleg over specifieke terminologie en de positie van holebi’s en transgenders in de maatschappij. We gaan in gesprek met de groep en gaan in op hun vragen en noden. Werken aan een inclusieve maatschappij waarin iedereen gelijke kansen krijgt en zichzelf kan zijn, begint bij deze vorming!

çavaria
Holebifoon
ZiZo-Magazine
Gelijke Kansen Vlaanderen