Opvoeding
Opvoeding

Workshop ‘opvoeden met oog voor diversiteit’

Wat?

Al van voor de geboorte weten we graag of het een jongen of een meisje is. We delen de wereld op in jongensblauw en meisjesroze. Vanaf het prille begin voeden we jongens en meisjes (onbewust) anders op. Zo geven we onze binaire kijk op de wereld en alle verwachtingen en stereotypen die erbij horen, door aan onze kinderen. Meisjes houden van poppen en jongens van voetbal, of toch niet?
Door een genderbewuste opvoeding leer je kinderen dat er meer mogelijkheden zijn dan wat de stereotypen ons voorschrijven. Natuurlijk bestaan er ook wel verschillen tussen jongens en meisjes. Maar in hoeverre dit aangeboren dan wel aangeleerd is, zullen we wellicht nooit helemaal doorgronden. Wel zeker is dat te veel denken in verschillen onze kinderen beperkt in hun mogelijkheden. “Echte” jongens en “echte” meisjes bestaan niet. Er is immers niet één juiste manier om een jongen of meisje te zijn.

Tijdens de workshop reiken we enkele aandachtspunten en tips & tricks aan. Boek je de uitgebreide versie dan gaan we interactief aan de slag met verschillende methodieken om genderdiversiteit en seksuele oriëntatie bespreekbaar te maken bij de kleine spruiten. Op die manier kan je meteen aan de slag!

Voor wie?

Voor opvoeders, hulpverleners, pedagogen, kinderverzorgers en éénieder die het volle potentieel van kinderen naar boven wil halen.

Meer info?

Wilt u graag meer informatie over ons aanbod? Contacteer ons dan via het onderstaande contactformulier.

Workshop boeken

çavaria
Lumi
ZiZo-Magazine
Gelijke Kansen Vlaanderen