Opvoeding
Opvoeding

Workshop ‘opvoeden met oog voor diversiteit’

Wat?

Al van voor de geboorte weten we graag of het een jongen of een meisje is. We delen de wereld op in jongensblauw en meisjesroze. Vanaf het prille begin voeden we jongens en meisjes (onbewust) anders op. Zo geven we onze binaire kijk op de wereld en alle verwachtingen en stereotypen die erbij horen, door aan onze kinderen. Meisjes houden van poppen en jongens van voetbal, of toch niet?
Door een genderbewuste opvoeding leer je kinderen dat er meer mogelijkheden zijn dan wat de stereotypen ons voorschrijven. Natuurlijk bestaan er ook wel verschillen tussen jongens en meisjes. Maar in hoeverre dit aangeboren dan wel aangeleerd is, zullen we wellicht nooit helemaal doorgronden. Wel zeker is dat te veel denken in verschillen onze kinderen beperkt in hun mogelijkheden. “Echte” jongens en “echte” meisjes bestaan niet. Er is immers niet één juiste manier om een jongen of meisje te zijn.

Tijdens de workshop reiken we enkele aandachtspunten en tips & tricks aan. Boek je de uitgebreide versie dan gaan we interactief aan de slag met verschillende methodieken om genderdiversiteit en seksuele oriëntatie bespreekbaar te maken bij de kleine spruiten. Op die manier kan je meteen aan de slag!

Voor wie?

Voor opvoeders, hulpverleners, pedagogen, kinderverzorgers en éénieder die het volle potentieel van kinderen naar boven wil halen.

Duur?

Basisversie: 3 à 4 uur
Uitgebreide versie: 5 à 6 uur

Prijs?

Non-profit
Basisversie: 375 euro
Uitgebreide versie: 650 euro

Profit
Basisversie: 699 euro
Uitgebreide versie: 1299 euro

Prijzen zijn inclusief verkennend gesprek, vervoersonkosten, brochures en digitale hand-outs. Elke vorming wordt op maat gemaakt in samenspraak met de aanvrager.

Workshop boeken

çavaria
Holebifoon
ZiZo-Magazine
Gelijke Kansen Vlaanderen