Ouderenzorg
Ouderenzorg

Workshop voor woonzorgcentra: ‘Tachtig Tinten’

Wat?

Heel wat holebi’s en transgenders verblijven in woonzorgcentra, maar vaak zijn ze onzichtbaar. Om een thuis voor iedereen te creëren, is het noodzakelijk om in te spelen op de specifieke noden van deze doelgroep. In deze vorming verdiepen we ons in de levensloop en behoeften van holebi- en transgender ouderen. We doen ook enkele voorstellen om te komen tot een cliëntgerichte en inclusieve zorg. Samen met directie, zorgcoördinatoren, kwaliteitscoördinatoren, animatoren, verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten en ieder die in contact komt met de bewoners, zorgen we ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt in jouw centrum. Wil je werken aan een open, holebi- en transvriendelijk klimaat? Vraag dan je vorming op maat aan!

“Een dame kwam elke dag op bezoek. Ik hoorde mezelf tegen de bewoonster zeggen: ‘Je zus zorgt wel goed voor je, hé?’ Ze antwoordde dat die dame haar levenspartner was.” (Myriam, 51, verzorgende)

Voor wie?

Voor alle personeelsleden in residentiële ouderenvoorzieningen en iedereen die meer wil weten over genderdiversiteit en seksuele oriëntatie binnen de ouderenzorg.

Duur?

Minimum 2 uur en maximum 4 uur

Meer info?

Wilt u graag meer informatie over ons aanbod? Contacteer ons dan via het onderstaande contactformulier.

Vorming boeken

çavaria
Lumi
ZiZo-Magazine
Gelijke Kansen Vlaanderen