Sport
Sport

SPORT

Sportclubs en federaties streven naar een kwaliteitsvol aanbod dat voor iedereen toegankelijk is. Sport heeft immers een positieve invloed op de algemene gezondheid en de lichamelijke conditie van een individu. Toch blijken zowel holebi’s als transgenders nog steeds drempels te ervaren om in reguliere clubs te participeren. Het aantal bekende holebitopsporters is laag: de drempel om uit de kast te komen dus evenredig hoog. Dat geldt ook voor de breedtesport: uit onderzoek blijkt dat één op de vier ondervraagde holebi’s seksuele oriëntatie verzwijgt uit angst voor reacties. Vele sporten en competities hanteren bovendien nog steeds een strikte scheiding tussen man en vrouw. Dat stelt zowel transgender sporters als clubs met transgender leden voor de nodige uitdagingen. 

Wil je werken aan een open, holebi- en transvriendelijk klimaat in jouw club of federatie? En, wie weet, de participatiegraad van holebi’s en transgenders verhogen? Vraag dan je vorming of begeleidingstraject op maat aan! 

Raf, 22 - “Laten we de dingen zeggen zoals ze zijn: holebi’s en transgenders hebben het, anno 2017, soms nog hard te verduren in de sportwereld. Mijn persoonlijke ervaringen als bachelor in de lichamelijke opvoeding bevestigen dat.”

çavaria
Holebifoon
ZiZo-Magazine
Gelijke Kansen Vlaanderen