Sport
Sport

Workshop ‘Trans* in de sport’

Wat?

In sportclubs en -federaties wordt gestreefd naar een kwaliteitsvol aanbod dat voor iedereen toegankelijk is. Met de workshop ‘trans* in de sport’ zetten we volop in op de verhoging van de participatie en het welbevinden van transgender sporters binnen clubs of federaties. 
Zowel binnen de breedtesport als binnen de topsport staat de sport op dit vlak voor uitdagingen. Denk maar aan het feit dat in vele sporten en competities nog een strikte scheiding tussen man en vrouw wordt gehanteerd. Voor transgender sporters levert dit vaak problemen op voor het beoefenen van een sport. Wat doe je in zo’n geval als sportaanbieder? Maak je een onderscheid tussen transgender personen die wel, en zij die geen geslachtsaanpassende behandeling achter de rug hebben? En wat met transgender sporters die nog in een transitieproces zitten? Bestaan er wat dat betreft andere richtlijnen voor breedtesport dan voor de topsport?
Tijdens de workshop reiken we vooral suggesties aan om de integratie van een transgender lid soepel te laten verlopen, schetsen we de wettelijke context met betrekking tot deze doelgroep in de sport en geven we tips over praktische zaken als kleed- en doucheruimtes.

Voor wie?

De workshop richt zich naar sportfederaties en sportclubs en ondersteunt hen in het vormgeven van een trans*inclusief beleid. 

Duur?

Minimum 2 uur en maximum 4 uur

Meer info?

Wilt u graag meer informatie over ons aanbod? Contacteer ons dan via het onderstaande contactformulier.

Workshop boeken

çavaria
Lumi
ZiZo-Magazine
Gelijke Kansen Vlaanderen