Werkvloer
Werkvloer

WERKVLOER

 

Vanaf nu vind je ons volledige aanbod op www.kliqworks.be

 

KliQ Works logo

 

Bedrijven of organisaties die willen groeien, innovatief en competitief zijn, hechten veel belang aan het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent. Het is daarom erg belangrijk om in te zetten op een inclusieve bedrijfscultuur die aandacht heeft voor de diversiteit van werknemers.

Een open cultuur geeft je bedrijf een aantrekkelijk imago en draagt bij aan het welbevinden van de werknemers. En wie goed in zijn vel zit op het werk, zal beter presteren en loyaler zijn. Dat komt iedereen ten goede: de werknemer, de werkgever en de collega's.

Onderzoek toont aan dat een beleid op de werkvloer dat inclusief is voor holebi’s en transgenders leidt tot meer toewijding en betrokkenheid, betere werkrelaties, een grotere jobtevredenheid en een betere gezondheid bij deze medewerkers. De laatste jaren is er in België dan ook toenemende aandacht voor seksuele diversiteit en genderdiversiteit bij een aantal ‘pioniersbedrijven’ en overheidsentiteiten, zoals Accenture, BNP Paribas Fortis en de federale politie.

Hoe inclusief is jouw bedrijf en hoe creëer je een inclusievere omgeving? Hoe zet je als bedrijf of organisatie in op de kracht van genderdiversiteit en seksuele diversiteit op de werkvloer?

KliQ stelt samen met je bedrijf of organisatie een traject op om een inclusievere cultuur en werkomgeving te creëren.

‘Ik solliciteer enkel voor een vacature als de werkgever holebi’s vermeldt in het diversiteitbeleid of arbeidsreglement van het bedrijf. Want anders weet je gewoon niet wat de reacties zullen zijn. Dat betekent natuurlijk dat sommige werkgevers nooit mijn capaciteiten leren kennen.’ Naomi, 53 jaar
‘De samenleving is heel divers, net zoals de potentiële klanten die we willen bereiken. Het zijn niet alleen de blanke mannen in kostuum.’ Bedrijfsleider, 39 jaar
çavaria
Holebifoon
ZiZo-Magazine
Gelijke Kansen Vlaanderen