Tewerkstelling is vaak een van de grote uitdagingen in het leven van LGBTI+-personen. Doorheen een rekruteringsproces kunnen heel wat (onbewuste) vooroordelen en stereotiepen de kansen van LGBTI+-personen verkleinen en lopen ze verscheidene kansen op de arbeidsmarkt mis. Bij transgender personen, bijvoorbeeld, liggen de werkloosheidscijfers hoger dan bij de algemene bevolking en heel wat trans personen geven aan dat ze zich gediscrimineerd voelen gedurende de sollicitatie. Maar ook de organisatie grijp zo naast heel wat talenten en competenties. Zaken die een bedrijf juist competitiever en innovatiever maken.

Hoe zorgen we voor een diverse instroom van kandidaten? Hoe organiseren we een inclusieve selectieprocedure met oog voor seksuele en genderdiversiteit? Hoe doorbreek je de gender binariteit binnen vacatures? Doorheen de training gaan we samen met jullie aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. We werken vanuit concrete casussen, tips en tricks die meteen toepasbaar zijn in jullie organisaties. Zo zetten we samen enkele stappen naar een meer inclusieve werkvloer op vlak van seksuele en genderdiversiteit.

Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: minimum 5 en maximum 20

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.