Maak het zichtbaar

jonge vrouw op de pride met vlag

Het staat niet op iemands hoofd geschreven of die persoon al dan niet LGBTI is. Als jouw organisatie mee zichtbaarheid geeft aan LGBTI-personen, dan voelen ze zich maatschappelijk meer erkend en meer aanvaard. Kleine zaken zoals het dragen van een regenboogpin of het uithangen van de regenboogvlag kunnen al een groot verschil maken. Zo steun je zichtbaar de emancipatie van LGBTI-mensen op de werkvloer.

Wist je dat…?

  • Gilbert Baker ontwierp in 1978 de regenboogvlag voor de Pride Parade in San Francisco. De verschillende kleuren staan symbool voor de diversiteit binnen de LGBTI-beweging. 
  • Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de LGBTI-gemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Op deze dag hangen vele bedrijven en overheidsgebouwen de regenvlag uit als steunbetuiging.
IDAHOT

Op 17 mei 2020 zal het exact 30 jaar geleden zijn dat de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien heeft de ...