Hang de regenboogvlag uit en toon je een inclusieve werkgever

IDAHOT

Op 17 mei 2020 zal het exact 30 jaar geleden zijn dat de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien heeft de holebi-en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

Veel mensen brengen een groot deel van de dag door op hun werkplek. Het is een plaats waar we met elkaar samenwerken en we in contact komen met klanten en partners.

De kans is reëel dat er ook holebi’s, transgender en intersekse personen (LGBTI-personen)  in jouw organisatie of bedrijf werken. Het is belangrijk dat ook zij gelukkig zijn op de werkvloer en zichzelf kunnen zijn tijdens de werkuren. Als LGBTI-personen op hun werkplek open kunnen zijn over hun seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit, dan brengt dit een aantal voordelen met zich mee voor zowel de werkgever als de werknemer:

  • Hun tevredenheid op het werk stijgt;
  • Ze presteren beter;
  • Het bevordert hun welzijn;
  • Hun collega’s plukken er ook de vruchten van.

Kortom: Happy employees do a better job!

Als werkgever kan je van alles doen om ervoor te zorgen dat jouw LGBTI-werknemers én -bezoekers zich goed voelen op jouw werkvloer. Iets klein maar belangrijk is het zorgen voor zichtbaarheid. Als je de regenboogvlag ophangt in je kantoor of op de werkvloer, voelen LGBTI-personen zich erkend én aanvaard.

Hang dus die regenboogvlag op en toon je solidair met holebi’s, transgender en intersekse bezoekers en werknemers van jouw organisatie of bedrijf!

Je kan je vlag hier downloaden of bestellen in onze webshop.

Je kan als werkgever uiteraard nog veel meer doen om je LGBTI-werknemers en bezoekers welkom en aanvaard te laten voelen. Ontdek hier de 5 simpele stappen die je kan zetten. 

Maak de KLIQ en word een inclusieve werkgever in zes stappen

Als werkgever kan je van alles doen om ervoor te zorgen dat jouw LGBTI+ werknemers én -bezoekers zich goed voelen op jouw werkvloer. KLIQ zet hieronder zes basisstappen voor ...