Werk jij bij een gezinsvereniging of kinderbeschermingsorganisatie? Ben je maatschappelijk, sociaal werker of pedagoog? Dan is dit thema zeker iets voor jou.

Terwijl de maatschappelijke acceptatie van gender- en seksuele diversiteit stijgt, komen steeds meer gezinnen rechtstreeks hier rechtstreeks mee in aanraking. Dit brengt ook nieuwe vragen met zich mee.

Wat is genderbewust opvoeden en waarom is het belangrijk? Hoe ondersteun je ouders van een trans kind en wat doe je als de ouders het niet eens met elkaar zijn? Waar kunnen ouders of voogden terecht die het moeilijk hebben met het accepteren van hun kind? Hoe begeleid je kinderen waarvan een ouder holebi blijkt te zijn?

Op een interactieve manier loodsen we je door de basisprincipes van gender- en seksuele diversiteit, om daarna stil te staan bij de specifieke situaties van regenbooggezinnen. We nemen hierbij ook onze eigen vooroordelen en taalgebruik onder de loep. Aan de hand van jouw vragen wordt er in veilige omgeving gepraat en gediscussieerd over LGBTI+ inclusieve gezinsondersteuning. We sluiten af met handige doorverwijzingen.

Heb je interesse of wil je een vorming boeken? Contacteer ons dan via onderstaand formulier. Wij helpen je graag verder.