Werk jij bij een jeugdvereniging? Ben je (hoofd)leiding of animator? Of ben je op een andere manier betrokken bij jeugdwerk?

Dit verdiepingsthema leert je alles over gender- en seksuele diversiteit in het jeugdwerk.

Eerst en vooral maken we je wegwijs in het doolhof van afkortingen en leren we je over de genderontwikkeling van kinderen en jongeren. Vervolgens ga je samen met de andere deelnemers op zoek naar hoe je een veilige en verwelkomende omgeving kan bouwen voor LGBTI+ jongeren. Hoe kan je onbewuste vooroordelen, stereotypen en homo- en transfobie herkennen en tegengaan? Hoe biedt ik een luisterend oor? Welke stappen kan ik zelf ondernemen in mijn activiteiten en gedrag om een bondgenoot te zijn voor jongeren op zoek naar hun identiteit?

Aan de hand van jouw verwachtingen en relevante praktijkvoorbeelden over het LGBTI+ thema wordt er in een veilige omgeving gepraat, gediscussieerd en lesgegeven over (bijna) alles wat met LGBTI+ te maken heeft binnen de context van jouw vereniging.

Wil je meer informatie of wil je een vorming boeken? Contacteer ons dan via mail en wij helpen je graag verder.

Deze vorming is een samenwerking met PAARS en Wel Jong.

PAARS

PAARS

Met de PAARS-campagne roept Wel Jong iedereen op school en in het jeugdwerk op om op 17 mei, de internationale dag tegen homo- en transfobie, de kleur PAARS te dragen, om zo te tonen dat iedereen erbij hoort en zichzelf mag zijn.

PAARS

 

 

Wel Jong

Wel Jong

Wel Jong is een jeugdorganisatie voor en door jongeren die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving. Ze willen dat iedereen zichzelf kan zijn in hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving.

Wel Jong Logo