België heeft doorheen de jaren tal van wettelijke verwezenlijkingen bereikt  wat betreft de gelijke rechten van LGBTI+ personen. Toch weerspiegeld een progressieve en tolerante wetgeving zich niet altijd binnen een maatschappelijk klimaat. Cijfers tonen aan dat 31% van de holebi’s fysiek geweld meemaakte. 27% van de transgender personen geven aan dat zij ooit slachtoffer waren van transfoob fysiek geweld. Ook andere vormen van discriminatie, stigmatisering en geweld zijn in onze maatschappij terug te vinden. Dit omwille van onwetendheid en vooroordelen ten aanzien van LGBTI+ personen in de samenleving.

Wat betekent discriminatie? Wat zegt de wetgeving over discriminatie? Wat is er strafbaar? Wat is een haatmisdrijf en -boodschap? Hoe kunnen we die herkennen? Hoe kunnen we die rapporteren? Doorheen de vorming gaan we samen met jullie aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. Jullie zetten de eerste stappen naar een meer inclusief korps op vlak van seksuele en genderdiversiteit.

Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: minimum 5 en maximum 20

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.