Wat fijn dat je de weg gevonden hebt naar de tools van het PREVENT project!

PREVENT?

Dit project is er gekomen naar aanleiding van Europese wetgeving die de focus legt op het welzijn van de werknemers en daarbij ook specifiek focus legt op stressfactoren op de werkvloeren. PREVENT is een Europees project dat onderzoek gevoerd heeft naar discriminatie en welzijn op de werkvloer van LGBTI+-werknemers, aangezien deze gemiddeld meer stress ervaren op de werkvloer, en hun welzijn nog meer in het gedrang komt.

In de eerste fase van het project werd er informatie verzameld over de kennis van en goede praktijkervaringen met diversiteit in het algemeen, en met LGBTI+ in het bijzonder. Hierna werden tools ontwikkeld die gebruikt kunnen worden door zowel preventieadviseurs, HR, teamleiders, … als verschillende professionals.

Deze tools kan je hier nu raadplegen

De tools werden zo ontwikkeld dat je ze op maat kan gebruiken. Zo is het niet één lange e-learning maar zijn er drie modules met elk een verschillende invalshoek zodat je kan bepalen welke het meest van belang is voor jouw bedrijf of organisatie. De scans helpen bij het vergaren van inzicht over het welzijn binnen jouw bedrijf of organisatie. In deze scans zal je meteen enkele mogelijkheden krijgen die helpen in het creëren van een veiligere werkomgeving.