De laatste jaren deden er zich heel wat positieve veranderingen voor omtrent de gelijkheid en gelijkwaardigheid van holebi’s, transgender en intersekse personen (LGBTI). Het thema is ook steeds meer bespreekbaar en zichtbaar doorheen het dagelijkse leven. Denk maar aan de regenboogvlag, het journaal of één van onze favoriete personages uit een film. Iedereen kent wel iemand die zich identificeert als trans persoon of iemand die lesbisch, homoseksueel, biseksueel… is. Deze verhoogde aandacht roept soms heel wat vragen op bij de mensen. 

Waarvoor staat LGBTI+? Wat betekent seksuele identiteit? Wat is een coming-out? Hoe kunnen we hier binnen onze sector aandacht aan geven? Doorheen de workshop gaan wij samen met jullie en de genderkoek aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. Jullie vertrekken naar huis met een brede kennis over seksuele en genderdiversiteit en hoe het zich binnen jouw sector manifesteert.  

Heb je graag meer informatie of wil je een vorming boeken? Contacteer ons dan via onderstaand formulier en we helpen je graag verder.