Onbewuste vooroordelen, we hebben ze allemaal. Onze hersenen gebruiken ze om gemakkelijker en vlotter in interactie te gaan met de wereld om ons heen. Jammer genoeg kunnen deze vooroordelen er ook voor zorgen dat bepaalde mensen een verschillende behandeling krijgen in vergelijkbare situaties. Hierdoor krijgen bepaalde sociale groepen meer of minder kansen dan andere. Denk maar aan hoe we mensen voor de eerste keer aanspreken bij een intakegesprek, de verwachtingen die we hebben over de lichamelijke aspecten van een patiënt, doelgroepen van preventieve sensibiliseringscampagnes...

Welke onbewuste vooroordelen hebben we tegenover LGBTI+ personen? Welke invloed kunnen ze hebben? Hoe kunnen we vooroordelen bij onszelf en bij anderen herkennen? Hoe spelen we hier binnen de gezondheidszorg op in? Doorheen deze workshop gaan wij samen met jullie actief aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. Zo vertrekt ieder van jullie naar huis met een rugzak vol met de eerste tips en tricks om met onbewuste vooroordelen binnen de welzijnssector aan de slag te gaan.

Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: minimum 5 en maximum 20

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.