Transgender personen ervaren verschillende drempels in de toegang tot eerstelijnshulp. Specifieke preventiestrategieën voor deze doelgroep dringen zich op. Wanneer men oog heeft voor de specifieke kwetsbaarheden, noden en behoeften van transgender personen en wanneer men aandacht heeft voor de andere identiteitsaspecten binnen deze groep is het mogelijk om een gelijke toegang tot de hulpverlening te creëren voor elke (toekomstige) cliënt. 

Wat zijn de specifieke kwetsbaarheden van trans personen? Welke drempels ervaart de doelgroep in de toegang tot en de doorstroom van de hulpverlening? Hoe kunnen wij als hulpverlener op de behoeften en noden van de doelgroep inspelen? Doorheen de workshop gaan we samen met jullie aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. Zo helpt de welzijnssector zijn steentje bij te dragen naar een meer inclusieve samenleving op vlak van seksuele en genderdiversiteit.

Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: minimum 5 en maximum 20

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.