België heeft doorheen de jaren tal van wettelijke verwezenlijkingen bereikt  wat betreft de gelijke rechten van LGBTI-personen. Toch weerspiegelt een progressieve en tolerante wetgeving zich niet altijd binnen een maatschappelijk klimaat. Ook LGBTI jongeren ervaren nog vaak discriminatie, stigmatisering en geweld op straat en in andere publieke ruimtes.

In deze vorming maken we wegwijs in het doolhof van afkortingen en geven we je een stevige basiskennis mee omtrent gender- en seksuele diversiteit.

We laten je bovendien ook even stilstaan bij de beleefde realiteit van minderheidsgroepen door een interactieve privilege walk. Tot slot onderzoeken we de stappen die jij als professional kan zetten om onze publieke ruimte een veiligere plaats wordt voor LGBTI jongeren. Deze vorming is daarom uiterst relevant voor politiemensen, lokale bestuurders, straathoekwerkers, jeugdwerkers en alle anderen die zich inzetten voor veiligheid op straat.

 

Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: minimum 5  en maximum 30

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.