Door de bestaande (macht)structuren en mechanismen rond gender kan het zijn dat LGBTI+ personen door hun aantrekking, geslacht, genderidentiteit en/of -expressie niet altijd dezelfde kansen krijgen op de werkvloer als anderen. De mogelijk bestaat ook dat ze drempels ervaren om een eigen netwerk uit te bouwen of om zichzelf thuis te voelen. Een netwerk van personeelsleden die LGBTI+ zijn, kan een belangrijk middel vormen om die drempels weg te nemen en die kansen te creëren.

Waarom is een diversiteitsnetwerk belangrijk? Hoe starten we zelf een netwerk op? Hoe maken we andere  werknemers en werkgevers enthousiast om mee te werken? Doorheen de workshop gaan we samen met jullie op actieve wijze aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. Zo gaat ieder van jullie naar huis met een rugzak vol concrete handvaten om een LGBTI+ netwerk te starten binnen de eigen organisatie.

Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: minimum 5 en maximum 15

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.